Alumnes i professors d’un curs d’especialització de la UdL realitzen una activitat pràctica a l’Arborètum

17 de febrer de 2022

El curs, de vint-i-cinc hores lectives, està organitzat pel grup consolidat de Malherbologia i Ecologia Vegetal de la Universitat de Lleida. S’estructura en sessions d’aula, laboratori, informàtica i sortides de camp. La darrera d’aquestes sessions pràctiques es dugué a terme el passat divendres, dia 4 de febrer, a la zona de serveis i en el paisatge ‘pineda mediterrània’ de l’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida. Aquesta sessió es dedicà a la identificació d’espècies de males herbes en estat de plàntula.

El curs, que enguany ha celebrat la vint-i-cinquena edició -fita que valora el grau d’acceptació que ha assolit entre els interessats aquesta activitat de transferència científica i tecnològica- ha comptat amb cinc professors i l’assistència de 50 matriculats entre estudiants del màster ‘Protecció Integrada de Cultius’ que s’imparteix a l’ETSEA, i tècnics assessors en temes de sanitat vegetal de cooperatives agrícoles, empreses d’assajos de registre o de distribució de fitosanitaris (herbicides, insecticides, etc.) d’arreu de l’Estat.

L’objecte del curs és oferir als assistents unes bases conceptuals amplies i precises, així com les eines necessàries per a dur a terme una correcta identificació de les males herbes dels conreus en un estat molt precoç a fi d’optimitzar-ne els tractaments químic o mecànic més eficaços i en el moment més oportú a fi de controlar les poblacions de males herbes.