• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Avui ha començat el 2024 Breakfast4inno

10 d’abril de 2024

El cicle d’ “esmorzars de la innovació” organitzats per Agrotenio i el Parc Agrobiotech de Lleida ha començat avui amb una sessió dedicada a la espirulina, un producte alimentari innovador produït a partir d’una microalga rica en proteïnes, àcids grassos, vitamines i minerals. En els darrers anys, l’espirulina ha guanyat importància a la indústria alimentària pel seu interès nutricional i per considerar-se una proteïna alternativa. En aquesta primera sessió han intervingut Blauver Foods, una empresa basada a Almenar productora d’espirulina, i un esportista d’alt nivell que inclou l’espirulina en la seva dieta diària.

Les anomenades proteïnes alternatives es troben en aliments elaborats a partir de plantes, algues, insectes i fins i tot carn produïda artificialment. La crisi climàtica empeny la ciutadania i la indústria alimentària a buscar alternatives a la proteïna d’origen animal, que requereix més recursos per a la seva producció.  Segons la FAO, l’espirulina s’ha utilitzat tradicionalment en diferents països d’Àfrica i d’Àsia com a suplement proteic per consum humà i també com a ingredient d’alimentació animal. S’estan investigant els seus potencials beneficis per a la microbiota, el sistema immunitari o el creixement muscular.

Blauver Foods és una start-up accelerada pel programa APTENISA i basada a Almenar. Segons Joan Solé Guàrdia, fundador i director, hi ha menys de 10 empreses al món que comercialitzen espirulina fresca i la seva és una de les primeres empreses europees en produir-la. Solé considera l’espirulina “un aliment i no un suplement nutricional. De fet, la ONU la va catalogar com ‘un dels millors aliments pel futur de la humanitat’ i estem davant un aliment amb una gran càrrega de proteïna que millora el nostre funcionament i ens aporta vitamines i minerals”. Des de la seva empresa, reclamen la sostenibilitat de la producció d’aquest producte i la seva importància per al futur de la indústria alimentària. A la seva intervenció, Josep Ramon Sanahuja, atleta triplement guardonat al Campionat d’Europa de Policies i Bombers de 2023, ha explicat la seva experiència personal en el consum d’espirulina, afirmant que “la recuperació física és molt més ràpida”.

Els Breakfast4inno

Agrotecnio i el Parc Agrobiotech de Lleida han posat en marxa els “Breakfast4inno”, un cicle d’esmorzars de la innovació ideats per apropar persones del món de la recerca i la indústria i fomentar la transferència de coneixement i tecnologia. Aquests esmorzars busquen crear un espai per a compartir coneixement, experiències reals i reptes tant per empreses com per personal investigador. Els Breakfast4inno han començat avui, 10 d’abril, i se celebraran mensualment a l’Agrolivinglab de la ciutat de Lleida.

José Antonio Bonet, director d’Agrotecnio, destaca la importància de treballar la transferència de coneixement i tecnologia entre la recerca i la indústria: “Ens cal trencar barreres per a que la recerca esdevingui més eficient, més útil i més propera a les necessitats de la societat i l’economia” i afegeix que “el Parc Agrobiotech i Agrotecnio treballem junts per assolir aquest objectiu i fomentar la creació d’un sistema innovador i cohesionat des de Lleida i per al conjunt del país”.

Miquel Aran, gerent del Parc Agrobiotech de Lleida, apunta que “l’espai de l’Agrolivinglab de Lleida, ja acabat, està específicament pensat per aquest tipus de reunions. Creiem que la trobada entre empresa i recerca és fonamental i amb els Breakfast4inno volem iniciar una nova experiència”.

Els Breakfast4inno continuaran tot el 2024. La propera sessió, prevista el 9 de maig, abordarà els “bessons digitals” en granges, una nova tècnica de gestió intel·ligent. El programa complert dels esmorzars està disponible aquí.