• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

BioHub CAT, l’impuls de la bioeconomia des del Parc AgroBioTech Lleida

22 de juny de 2023

El dimecres, 7 de juny al Col·legi d’Economistes i d’Enginyers Agrònoms de Barcelona va tenir lloc la jornada “Accelerar les inversions en projectes de Bioeconomia circular”. La trobada, organitzada per la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, va abordar les potencialitats i oportunitats de Catalunya en el món de la bioeconomia circular com una eina per contribuir a una economia més verda.

El gestor de projectes del Parc AgroBioTech Lleida i vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya Xavier Ticó Camí va presentat el projecte BioHUB del Parc AgroBioTech Lleida que té com a objectiu principal potenciar la valorització dels recursos biològics renovables i locals excedents de l’activitat productiva del país a partir d’infraestructures existents, contribuint a desenvolupar una transformació tecnològica que faciliti la producció de bioproductes, biomaterials i bioenergia. 

Durant la seva intervenció, Ticó va subratllar que “el projecte vol potenciar el desenvolupament de bioindústries d’alt valor afegit que contribueixi a retenir i atraure talent en els entorns rurals”.

Entre els projectes que es van presentar hi havia “Alcarrás Bioproductors”, “TIMBERLAB” i Projectes de Bioeconomia de l’IRTA. 

BioBoost és un projecte finançat pel programa de recerca Horizon Europe de la Unió Europea que té com a objectiu mobilitzar 30 milions d’euros d’inversió adicional en projectes al sector de la bioeconomia catalana abans del 2026. Pipó ha destacat que “la bioeconomia suposa un 4,5% del PIB de Catalunya, equivalent a 10.932 milions d’euros, destacant la indústria agroalimentària que representa el 2,4% del PIB”.