• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

BREAKFAST4INNO 2024

BREAKFAST4INNO és una activitat de trobada del sector empresarial i del món de la recerca i la innovació focalitzada en compartir coneixements i difondre els resultats de les investigacions que es porten a terme, detectar necessitats conjuntes i afavorir sinergies buscant l’aplicació d’una innovació empresarial dins processos industrials, nous productes o serveis, noves solucions de gestió, entre altres.

DIMECRES

10

ABRIL

L’OCEÀ DE LES PROTEÏNES ALTERNATIVES


L’evolució de la tecnologia fins arribar a l’actual producció d’espirulina d’alta qualitat per l’empresa Blauver Foods i la vinculació de l’espirulina amb l’esport d’alt rendiment. 

A càrrec de:

 • JOAN SOLÉ GUÀRDIA: Fundador i director de Blauver Foods SL
 • JOSEP RAMON SANAHUJA: Atleta targarí

DIJOUS

09

MAIG

BESSONS DIGITALS EN GRANGES: FARMTWIN


En aquest esmorzar d’innovació, es destacarà com implementar la innovació en bessons digitals especialitzats en granges porcines, basats en el Modelat d’Informació de Construcció (BIM)

A càrrec de:

 • JOSE ÁNGEL FERNÁNDEZ: Responsable tècnic del proecte col·laboratiu FARMTWIN (OPP GROUP, Prodes i Cincaporc)
 • JOAN DEL SOL QUERALT: Enginyer agrònom, soci fundador de Prodes Gestión de Obras SLP

DIJOUS

6

JUNY

NOVES TÈCNIQUES GENÒMIQUES


El grup de recerca de Biotecnologia Vegetal Aplicada d’Agrobiotecnio i la UdL ha desenvolupat una varietat d’arrós bomba resistent a la piricularia, una malaltia prevalent a cultius de tot el món.

A càrrec de:

 • TERESA CAPELL CAPELL: Investigadora del grup d’Agrotecnio de Biotecnologia Vegetal Aplicada. Catedràtica de Producció Vegetal de la UdL, experta en farmàcia molecular i enginyera de vies metabòliques i biologia sintètica
 • Marc Fontquerna Camarasa: Enginyer Agrònom. Assessor en producció d’arròs, control de plagues i malalties a l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de l’Arròs de Pals. Investigador del grup de recerca en Enginyeria i Gestió del reg de la Universitat de Girona

DIJOUS

11

JULIOL

SISTEMES DE CULTIU INNOVADORS EN LLEGUMINOSES DE GRA


Per afrontar la crisi en el sector de cultius herbacis, s’explicaran alternatives innovadores, com les lleguminoses de gra, adaptades a les diferents condicions locals, considerant els factors socieconòmics i edafoclimàtics de cada àrea.

A càrrec de:

 • DANIEL PLAZA-BONILLA: Investigador Ramon y Cajal del grup d’Agrotecnio de Biotecnologia Vegetal Aplicada
 • XAVIER PETIT TOMÀS: Enginyer agrònom d’Aigües Segarra-Garrigues (ASG)

DIJOUS

12

SET.

CONTROL BIOLÒGIC EN ESPAIS VERDS URBANS


Aquest esmorzar d’innovació se centrarà en les bones pràctiques del control biològic de les pagues, sense pesticides, en espais verds urbans.

A càrrec de:

 • XAVIER PONS DOMENECH: Investigador del grup d’Agrotecnio de Protecció de Cultius. Professor de la Universitat de Lleida. Coordinador del Màster en Gestió Integrada de Cultius de la Universitat de Lleida
 • MÒNICA BEDÓS BALSACH: Enginyera tècnica agrícola de Adalia Gestió especialitzada en gestió integrada de plagues en parcs i jardins

DIJOUS

10

OCT.

CONVERTINT RESIDUS EN RECURSOS A LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA


Molts dels residus de la indústria alimentària, contenen compostos bioactius d’alt valor nutricional i farmacològic. Recuperar-los pot transformar els residus en subproductes valuosos i promoure models de producció sostenible.

A càrrec de:

 • MIQUEL ÁNGEL CUBERO MÁRQUEZ: Director General d’Igredalia SL
 • ROBERT SOLIVA FORTUNY: Investigador del grup d’Agrotecnio de Noves Tecnologies de Processat d’Aliments. Catedràtic de Tecnologia d’Aliments de la Universitat de Lleida

DIJOUS

14

NOV.

CAMELINA, UNA ALTERNATIVA AL CEREAL


La camelina, un cultiu oleaginós tolerant a la sequera i molt ben adaptada a climes mediterranis, es planteja com una opció alternativa interessant perquè necessita menys inversió hídrica per obtenir rendiments excel·lents.

A càrrec de:

 • ARITZ ROYO ESNAL: Investigador del grup d’Agrotecnio de Protecció de Cultius i del grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal de la Universitat de Lleida. Professor Serra-Hunter de la Universitat de Lleida
 • JOAN SOLÉ SALLA: Enginyer agrònom. Soci fundador i director general de Raviroli SL

DIJOUS

12

DES.

DEL BOSC A LA TAULA: EL FASCINANT MÓN DE LES TÒFONES


Amb l’increment de la demanda de tòfones per a la gastronomia, cada vegada hi ha més interès en el cultiu i en la venda d’aquests bolets. Aquesta indústria representa una oportunitat complementària per a diversificar l’economia rural.

A càrrec de:

 • DANIEL OLIACH LESAN: Cap del Departmanet de Productes Forestals No Fusters del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya a Solsona (CTFC)