• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

LA UNIVERSITAT DE LLEIDA CELEBRA EL DIA MUNDIAL DEL SÒL

5 de desembre de 2023

En el marc de la celebració del Dia Mundial del Sòl la Universitat de Lleida va organitzar una taula rodona i un debat posterior a la a projecció de la pel·lícula “The grapes of wrath”, l’acte va tenir lloc en la sala d’actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària, de la Universitat de Lleida.

Aquesta pel·lícula, basada en el llibre de John Steinbeck, tracta la problemàtica social dels anys trenta del segle XX als Estats Units, una època marcada per les conseqüències de les sequeres i tempestes que van destruir una gran extensió de sòl en els estats centrals del país.

El gerent del Parc Agrobiotech Lleida, Miquel Aran, com a representant del Parc Agrobiotech, va participar en les diferents activitats de la jornada.

En el debat posterior a la projecció va posar-se de manifest la necessitat d’implementar mesures per la protecció dels sòls, a més a més, es va parlar de les conseqüències que va tenir aquella crisi en la protecció de terres agrícoles als Estats Units.

El dia 5 de desembre l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) celebra el Dia Mundial del Sòl. Amb aquest motiu s’organitza un ampli ventall d’actes i esdeveniments per donar a conèixer la importància dels sòls per a la humanitat.