La sessió d’aquest dijous dels ‘esmorzars de la innovació’ ha comptat amb la participació de Xavier Pons Domènech, investigador del grup Agrotecnio en protecció de cultius i professor de la UdL, on coordina el Màster en Gestió Integrada de Cultius; Mònica Bedós Balash, enginyera tècnica agrícola de Adalia Gestió, especialitzada en gestió integrada de plagues en parcs i jardins; Carles García i Paterna, responsable de la gestió dels parcs urbans de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.
Durant la sessió, els ponents ens han explicat l’ús d’enemics naturals per al control de plagues en espais verds, com ara insectes que mengen altres insectes perjudicials. S’ha destacat com aquesta pràctica contribueix a mantenir espais públics nets sense necessitat d’utilitzar productes químics, promovent així una gestió més respectuosa amb el medi ambient i cap a les persones i animals. No obstant això, ha assenyalat que avaluar els resultats en espais urbans pot ser complex, especialment per la variabilitat de les condicions i la tolerància de la ciutadania envers la presència d’insectes en zones públiques.
Un dels punts forts de la jornada ha estat la presentació del procés d’investigació vinculat a aquestes pràctiques i la seva aplicació real en entorns urbans, mostrant un cas d’èxit que ja fa més de 15 anys que està en funcionament.
Aquests esmorzars de la innovació, són fonamentals per potenciar el desenvolupament de solucions sostenibles en el sector agrobiotecnològic i afavorir la creació de sinergies entre professionals. Aquestes sessions, no només aporten coneixement, sinó que també fomenten la col·laboració entre experts, investigadors i representants institucionals.
La pròxima sessió del cicle Breakfast4Inno se celebrarà el pròxim 10 d’octubre a l’Agrolivinglab sota el títol ‘Convertint residus en recursos a la indústria alimentària’.