• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

El Parc Agrobiotech acull una nova jornada de Temps de Col·laboratoris, destacant el potencial de la innovació social digital en l’àmbit local

19 de desembre de 2023

Lleida es va convertir en el punt de trobada de la innovació social digital amb la celebració de la jornada “Temps de Col·laboratoris” el passat 19 de desembre al Parc Agrobiotech. Organitzat pel Col·laboratori Catalunya, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball i la Fundació i2CAT, l’esdeveniment va aplegar una seixantena de participants amb l’objectiu d’explorar sinergies entre diferents agents socials i donar visibilitat a projectes i metodologies d’èxit en el territori.

La jornada va ser inaugurada per Liliana Arroyo Moliner, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, qui va encoratjar els assistents a buscar noves connexions i a compartir experiències amb la resta de participants. La benvinguda també va comptar amb la presència de figures clau com la tinent d’alcalde de Bon Govern de la Paeria, Carme Valls, i Jordi Verdú, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Durant l’acte, Andreu Ibáñez, responsable dels laboratoris TIC del Parc Agrobiotech, va exposar l’oferta tecnològica del parc, destacant-se com a punt de referència en la innovació digital a Lleida. La jornada va fomentar la cocreació a través de dinàmiques de treball que van permetre als assistents interaccionar directament amb els promotors dels casos d’èxit i buscar oportunitats de col·laboració.

A més, es va presentar el projecte pilot “Eix Comercial AR”, una iniciativa que aquest Nadal ha ofert als lleidatans una experiència immersiva a través de la tecnologia 5G, permetent als participants descobrir els espais històrics de la ciutat i les botigues de l’Eix Comercial mitjançant la realitat augmentada. Aquesta iniciativa forma part de l’Àrea 5G Ponent, impulsada per la Generalitat de Catalunya, la Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT.

L’esdeveniment va culminar amb la presentació d’entitats situades al Parc Agrobiotech que implementen la innovació digital amb un impacte social positiu, marcant el començament de la construcció del Col·laboratori Ponent, un projecte destinat a potenciar la col·laboració i la innovació en la regió.

Amb aquesta jornada, Lleida i el Parc Agrobiotech es reafirmen com a centres de referència en la promoció de la innovació social digital, evidenciant el compromís de la regió amb el desenvolupament tecnològic i la transformació social.