Fèlix Larrosa s’ha reunit amb els representats de les empreses instal·lades al Parc per intercanviar impressions i atreure inversions a la ciutat.
Els empresaris situats al Parc Agrobiotech Lleida s’han reunit amb el paer en cap, Fèlix Larrosa per intercanviar impressions i recollir suggeriments que puguin contribuir en la definició del model econòmic que es vol per a la ciutat.
Des de l’Ajuntament van reiterar que l’administració i les institucions públiques han de ser capaços de presentar projectes conjunts i potents amb el sector privat, que permetin millorar la projecció de la ciutat i el benestar de la seva ciutadania. En aquest sentit, l’alcalde va insitir en què hi ha la proposta d’incorporar el sector privat en la governança del parc per exercir un lideratge compartit.
Els empresaris presents a la reunió van exposar algunes de les seves demandes i propostes de millora per reflexionar i avançar en l’especialització d’aquest model econòmic de la ciutat. L’alcalde va recordar que des del projecte Invest in Lleida es vol promoure el “hub” agroalimentari, amb presència del Parc, per consolidar Lleida com a segona capital de Catalunya i sumar en la seva internacionalització.
Calendari d’activitats en marxa a l’Agrolivinglab
L’Agrolivinglab forma part del projecte col·laboratiu Inno4Agro, impulsat per la Paeria, la UdL, el Parc Científic, Turisme de Lleida i la Diputació de Lleida, per crear un ecosistema per a la innovació de l’agroalimentació. En el marc de la visita de l’alcalde al Parc, ha aprofitat per veure l’edifici de l’Agrolivinglab, que té previst per aquest 2024 una desena de trobades empresarias del món de la recerca i la innovació dins de l’Inno4Agro, entre altres propostes. Les “Breakfast 4Inno” estan pensades per fomentar l’intercanvi de coneixement en la innovació i generen sinergies en el sector empresarial, amb especial atenció en les empreses ubicades al Parc.
L’edifici té 2.227 m2 útils, dels quals s’ha intervingut en 1.600 i s’ha actuat en aquests 600 m2, on s’han fet espais comuns i de gestió de l’Agrolinvinglab. Aquests espais s’ofereixen a empreses tecnològiques del sector, a més de coordinar des del Parc activitat per impulsar la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica. En especial, d’acord amb l’orientació del Parc, s’incideix en el sector agroalimentari i al model d’agricultura 4.0.
S’ha de recordar que les que obres que s’hi ha fet, han tingut un pressupost d’1,2 milions d’euros i han estan finançades amb pressupost de l’Ajuntament de Lleida i fons provinents de la Diputació i de la Generalitat de Catalunya.