• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

El Parc Agrobiotech de Lleida acull la jornada “Tendències Agroalimentàries” per desvetllar la innovació i el futur del sector

3 d’abril de 2024

El Parc Agrobiotech ha acollit aquest dimecres, dia 3 d’abril, a l’Auditori Joan Oró,  la jornada “Tendències Agroalimentàries”, organitzada juntament amb INTEC (Fundació Europea per a la Innovació i l’Aplicació de la Tecnologia”, on s’ha presentat l’estudi i les primeres conclusions analitzades durant l’any 2023 sobre el sector agroalimentari.

La jornada, que ha estat un espai d’aportacions tècniques de professionals de l’àmbit agroalimentari, ha comptat amb la intervenció de diferents professionals del sector, entre ells, Juan Francisco Delgado, vicepresident de la Fundació INTEC, impulsora de l’estudi.

En la seva intervenció, Delgado ha fet èmfasi al moment crític del sector en relació a la seva evolució constant cap a una nova era relacionada amb el canvi climàtic i la Intel·ligència Artificial, els reptes socials, ambientals i les noves demandes dels consumidors.

Així i tot, Delgado també ha destacat que tot i el canvi del sector agroalimentari, el futur és esperançador i que les noves tecnologies poden fer una gran contribució a efectes pràctics.

Durant la jornada, s’han abordat diferents temes de futur essencials per al sector com la digitalització i les noves tecnologies, destacant la importància en la gestió de les empreses agroalimentàries, la innovació i les tendències en tecnologies de processament i de conservació d’aliments. Cal destacar les aportacions realitzades pels investigadors de la Universitat de Lleida al debat.

Aquesta trobada ha aportat una interessant visió en relació al futur de la indústria agroalimentària, subratllant la importància de la innovació i la tecnologia en el desenvolupament del sector.