• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

El Parc Agrobiotech de Lleida acull una exposició sobre la històrica transcendència de Gardeny

1 de març de 2024

El Parc Agrobiotech de Lleida s’ha convertit en l’escenari d’una exposició que desvela la història sovint oblidada del tossal de Gardeny. Organitzada per l’Associació Cultural Castell de Gardeny, a la sala CeDiCo, on els visitants han tingut l’oportunitat de submergir-se en els relats i esdeveniments que han marcat aquest emblemàtic espai al llarg dels segles.

L’exposició, que compta amb una col·lecció de roll-ups minuciosament elaborats, ofereix una perspectiva única sobre els diferents períodes històrics que han configurat la identitat de Gardeny. Des de la seva importància en l’època romana, passant per la significativa presència dels templers, les convulsions de la guerra civil espanyola, fins a l’ús militar del segle XX, els visitants han pogut explorar la rica tapisseria d’esdeveniments que han tingut lloc en aquesta localització.

El punt culminant de la mostra és la revelació de la transformació tecnològica, científica i urbanística que representa el Parc AgroBioTech Lleida, marcant una nova fita en la crònica de Gardeny. Aquesta exposició no només ha captivat l’interès dels usuaris habituals del Parc, sinó que també ha atret a visitants de fora de la regió, oferint-los una finestra a la singularitat històrica i cultural de Lleida. L’exposició destaca per la seva capacitat didàctica i el rigor històric amb què presenta la informació, permetent als assistents d’aprendre sobre els principals esdeveniments que han succeït a Gardeny d’una manera engrescadora i informativa. Amb aquesta iniciativa, el Parc Agrobiotech i l’Associació Cultural Castell de Gardeny reforcen el seu compromís amb la divulgació de la història local i la promoció de la cultura a Lleida.