• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

El Parc Agrobiotech Lleida acollirà al juliol la Taula per la Sequera

28 de juny de 2023

Així ha estat convocat per l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, el pròxim 4 de juliol. La reunió respón a la moció del Grup Municipal Socialista on es demana establir mesures correctores urgents a la sequera i per un nou cicle de l’aigua resilient al canvi climàtic.

Un dels punts de l’acord és instar a la Paeria a constituir la taula, on hi ha d’haver tots els agents afectats, amb l’objectiu de dissenyar un pla local per fer front a aquesta problemàtica. La moció també inclou donar suport als treballs per inversions en modernització de regs a l’Horta de Lleida.

A la reunió s’ha convocat: els alcaldes dels municipis de la Mancomunitat de Pinyana; els presidents de Sucs i Raimat; els sindicats Asaja, Unió de Pagesos, JARC, UGT i CCOO; Mercolleida, Aqualia; la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; les sèquies de Fontanet, la Plana i Torres, els Canals d’Aragó i Catalunya, de Pinya i d’Urgell; la Junta de Sequiatge; la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre; l’Associació de Productors de l’Horta de Lleida; la Cambra de Comerç; PIMEC; la COELL; la Federació d’Hostaleria; el Departament d’Acció Climàtica; el Col·legi Oficial d’Agrònoms; la Universitat de Lleida; la delegació del Govern a Lleida,; la subdelegació del govern espanyol a Lleida i els grups municipals a la Paeria.

La moció també inclou avançar en la redacció dels projectes de restauració d’espais fluvials i millora en la qualitat de l’aigua i ecosistemes, dialogar amb la Mancomunitat de Pinyana per abordar aquesta crisi i demanar col·laboració ciutadana per fer un ús responsable i reduir el consum d’aigua.