• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

El Parc Agrobiotech Lleida acull la trobada de la constitució G10

28 d’abril de 2023

La Universitat de Lleida (UdL), la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya (PIMEC), i els sindicats UGT-Terres de Lleida i Comissions Obreres (CCOO) Lleida van constituïr aquest dijous, 28 d’abril, el grup de treball del Comitè Estratègic per a la Transformació de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran (G10), que té com a objectiu transformar el model econòmic del territori.
L’acte ha estat presidit pel President de la Generalitat, Pere Aragonès, i al qual també ha assistit el Paer en Cap, Miquel Pueyo, i la resta de representants de les institucions implicades. 

El primer fruit d’aquesta iniciativa és el projecte Biohub Cat, una finestreta única per al desenvolupament de la bioeconomia a Catalunya. Les línies d’actuació prioritàries ara seran disposar d’un equipament d’accés obert, perquè qualsevol empresa que vulgui pugui fer arribar el seu producte al mercat reduint els riscos de la fase de desenvolupament, i disposar de polígons especialitzats que fomentin la implantació d’indústries que processin material orgànic renovable. 

A partir d’ara, el parc acollirà l’oficina tècnica del Biohub Cat, la finestreta única de la bioeconomia a Catalunya, que impulsen la Generalitat, la Diputació i la Paeria.

*Imatge de capçalera d’Arnau Carbonell.