• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

El Parc Agrobiotech Lleida acull una reunió per impulsar una Comunitat Energètica a Lleida

9 de maig de 2023

El divendres, 5 de maig, la Paeria es va reunir amb empreses dels Polígons Industrials de Lleida per impulsar una comunitat energètica. L’objectiu d’aquesta és promoure la transició energètica i incidir en l’interès de generar sinergies entre les indústries per fer l’autoconsum.

La reunió, que es va dur a terme a l’auditori Joan Oró, hi va assistir el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, així com tècnics de l’Agència de l’Energia de Lleida i representants de les empreses dels diferents polígons de Lleida.

En aquest marc, s’ha presentat la proposta per estudiar la viabilitat tècnica i econòmica per al desenvolupament d’una Comunitat Energètica per dur a terme una gestió energètica conjunta (d’autogeneració d’energia elèctrica, autoconsum, energia tèrmica i serveis mancomunats) que els hi resulti avantatjosa pel que fa a l’estalvi energètic i l’eficiència.

D’aquesta manera, la Paeria té com a objectiu impulsar la transició energètica i incidir en l’interès de generar sinergies entre les indústries per fer l’autoconsum. Això els hi permetrà promoure les instal·lacions en cobertes industrials abans que en terrenys rústics. L’estudi previ de viabilitat i la metodologia de treball les durà a terme el grup de cooperatives E-plural, entitat que ha rebut la subvenció de la Generalitat per impulsar aquestes comunitats energètiques en polígons industrials.