PROJECTES

ELS 39 ESPAIS MÉS INNOVADORS DELS PARCS CIENTÍFICS I TECNOLÒGICS ESPANYOLS OBREN LES SEVES PORTES

Del 7 al 8 de novembre, 16 parcs científics i tecnològics membres de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE), ubicats en 10 comunitats autònomes, han obert les seves portes per visibilitzar 39 dels seus espais més innovadors en el marc de la iniciativa Espais d’Innovació APTE.

Aquestes infraestructures abasten una àmplia varietat de sectors, incloent-hi: electrònica, agroalimentari, biotecnologia, energia i medi ambient, automoció, aeronàutica, nanotecnologia i tecnologies immersives.

L’objectiu principal d’aquest projecte és donar a conèixer les Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS), destacant-ne la rellevància com a motors de desenvolupament científic i tecnològic a Espanya. La iniciativa pretén apropar investigadors, empreses, administracions públiques i la societat civil a aquests espais d’avantguarda que contribueixen a la creació de coneixement i a l’impuls de la innovació.

És important destacar que els parcs científics i tecnològics espanyols alberguen el 58% de les ICTS del país, essent un pilar fonamental per a l’avenç en àrees clau de la ciència i la tecnologia.

Des de l’àmbit del Parc Agrobiotech, s’han organitzat visites a tres llocs: Agroliving Lab (pots saber-ne més aquí), la Granja Porcina Experimental gestionada pel Centre d’Estudis Porcins i, també, la Planta Pilot de Processament d’Aliments. En total, s’han realitzat fins a 5 visites a totes aquestes instal·lacions. Pots conèixer a fons tota la informació d’aquest projecte a través d’aquest enllaç.