• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Els arbres de Nadal de la Paeria i de Magraners troben una nova llar a l’Arborètum

18 de gener de 2024

Els arbres de Nadal de la Paeria i de Magraners han estat plantats a l’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida, es tracta de dos exemplars d’avet del Caucas amb aproximadament 8 i 4,5 metres d’alçada, respectivament.

Aquests dos avets del Caucas, coneguts científicament com a Abies nordmanniana, que havien format part de la decoració nadalenca a la plaça de la Paeria i a la plaça Joan XXIII de Magraners, ara tenen una nova llar a l’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida. Si s’adapten a aquest nou entorn, els ciutadans i les ciutadanes podran continuar gaudint de la seva bellesa, cal destacar que aquesta espècie és originària de l’est i el sud de la Mar Negre.

L’avet és un dels arbres tradicionals emprats com a arbre de Nadal juntament amb l’avet blanc (Abies alba), l’avet del Montseny (Abies x masjoanis) i la picea (Picea abies).

No obstant això, l’avet del Caucas destaca sobre les altres espècies per la seva fulla duradora i la seva capacitat de créixer en jardineres petites i de resistir les condicions interiors dels habitatges.