• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Innovació i tecnologia lleidatanes a la trobada empresarial Ebro Valley Agrotech 2023 celebrada a La Rioja

20 de novembre de 2023

80 startups tecnològiques i empreses agroalimentàries innovadores participen en aquesta trobada anual al Museu Würzt de La Rioja, coorganitzada pel Parc Agrobiotech Lleida.

La trobada anual de startups i empreses agroalimentàries innovadores del sector AgroTech de Lleida, Navarra, La Rioja i Aragó té l’objectiu fomentar les relacions professionals i crear una xarxa de contactes entre els participants dels quatre territoris de la Vall de l’Ebre.

L’esdeveniment es va desenvolupar durant la jornada del 7 de novembre, en el Museu Würth, situat en Agoncillo (La Rioja), amb una participació de 80 startups i empreses agroalimentàries innovadores procedents de les quatre comunitats autònomes.

En el marc del projecte INNO4AGRO, el Parc Agrobiotech Lleida de manera conjunta amb l’Ajuntament de Lleida, l’Institut Aragonès de Foment (IAF), el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Navarra (CEIN) i l’Agència de Desenvolupament Econòmic de La Rioja (ADER) – entitat amfitriona – han conformat l’organització d’aquesta trobada professional.

Aquesta activitat pretén facilitar les relacions i el coneixement mutu entre iniciatives AgroTech d’aquests 4 territoris de la Vall de l’Ebre, augmentar les vies de col·laboració a diferents nivells, donar a conèixer productes i serveis, i treballar conjuntament en la resolució de les necessitats del sector. Per aconseguir-ho, es va organitzar un speed dating, una dinàmica en la qual els participants reunits per parells havien d’exposar en tres minuts quins productes o serveis ofereixen i que cerquen, un exercici per a trobar col·laboracions, proveïdors o clients noves idees innovadores o solucions a reptes, en el que pràcticament es van poder conèixer tots els participants entre ells.

Dins de la programació, quatre empreses referents del sector (una de cada territori) van exposar la seva visió, van posar en comú els reptes que afronten en els seus àmbits d’actuació, i van plantejar escenaris de col·laboració que permetessin solucions realistes a aportar per part de les startups tecnològiques assistents. Les temàtiques tractades van ser: l’adaptació de tendències del consumidor (dietes personalitzades, alternatives del sucre) per part de Ruth Lázaro, directora general de Taisi (Calatayud, Aragó); la ramaderia sostenible i de precisió, taula liderada per Joan Sanmartín, CEO i fundador d’OPP Group (Lleida, Catalunya); la reducció de costos energètics, a càrrec de César Rios, gerent de Mazapanes Soto de Segura (Villamediana de Iregua, La Rioja) i la incorporació de noves tecnologies agroalimentàries, la nano-encapsulació, tema proposat per Ramon San Martín, director general d’El caserío de Tafalla (Tafalla, Navarra).

En representació de la zona de Lleida, van participar a més de l’empresa OPP Group, dues empreses amb productes alimentaris innovadors: Blauver Foods, SL d’Almenar (productor d’Espirulina fresca, que va presentar tota la seva gamma de productes, destacant els bombons de cacau amb Espirulina) i Hort del Silenci, SL de Muller d’Hostafrancs (empresa que produeix, elabora i comercialitza aliments amb certificació sense gluten i vegana, va presentar cigronets de l’Alta Segarra, diferents varietats de pasta, beixamel vegana i ou vegetal).

Les startups tecnològiques participants van ser: NaturNum del Vilosell que presta serveis de Data Science i gestió de dades, especialitzat en agrosistemes i medi natural; i Efizum, Les Borges Blanques, que ha desenvolupat una plataforma TIC adaptable i personalitzable a diferents tipus i dimensions d’empreses per a la millora de la gestió empresarial mitjançant l’automatització, la recopilació de dades, cercant l’eficiència i la sostenibilitat.

La delegació lleidatana també va estar formada pel Centre Tecnològic Leitat, que va explicar casos pràctics d’innovació tecnològica aplicada i per Montse Tribó, de Lleida, que actualment participa en el programa Emprèn Bio 4.0.

L’Ebro Valley AgroTech va comptar amb la presència de la Sra. Belinda León, Consellera d’Economia, Innovació, Empresa i Treball Autònom del Govern de La Rioja.

La primera edició va tenir lloc l’any 2022 a Tudela (Navarra) i, seguint la itinerància en l’organització, la propera cita serà a la primavera de 2024 a l’Aragó i l’any 2025 a Lleida.