• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

La digitalització del sector agrícola es posa en debat al Parc Agrobiotech Lleida

23 de març de 2023

Eurecat ha organitzat juntament amb agROBOfood una jornada per impulsar la digitalització del sector agrícola, que s’ha celebrat avui al Parc Agrobiotech Lleida.

La jornada ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Il·lm. Sr. Joan Talarn; la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030 de l’Ajuntament de Lleida i Membre del Consell d’Administració del Parc Agrobiotech Lleida, Sra. Mariama Sall; el cap de Gabinet Tècnic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jaume Sió; i el director de Desenvolupament Cientificotecnològic d’Eurecat, Sr. Grabriel Anzaldi.

Durant el matí, s’ha dut a terme una taula de debat entre institucions de recerca i productors fruiters sobre la necessitat de disposar d’infraestructures tecnològiques per a la digitalització del sector agrícola.

També, una ponència sobre “Validació de solucions digitals en entorns reals: Experiències i bones pràctiques de projectes actuals”, juntament amb dues sessions de networking aprofitant les pauses.

Jesús Pablo González, promotor tecnològic de robòtica d’Eurecat, ha explicat fent referència a la necessitat de comptar amb infraestructures tecnològiques: “És precisament l’actiu que ens falta per fer el salt per tots els projectes i resultats d’investigació que estem fent al mercat”.

Paral·lelament, a la tarda es va realitzar el workshop “World Cafè”, que consistir en diverses rondes de discussió en grups al voltant d’unes temàtiques relacionades amb la digitalització del sector agrícola.