• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

La Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya es reuneix al Parc Agrobiotech Lleida

15 de març de 2023

El Parc Agrobiotech Lleida ha acollit aquest dimarts l’XPcat amb motiu de la constitució de la nova junta directiva.

Aquesta jornada ha consistit en una visita al Parc Agrobiotech Lleida i la presentació de la seva nova marca. A més, també s’ha aprofitat la trobada per reunir-se i celebrar l’assemblea ordinària de constitució de la nova junta directiva de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, de la qual el parc lleidatà s’encarrega de la secretaria.

La Junta i Assemblea ha debatut com podem establir i definir noves eines, instruments i col·laboracions per les nostres empreses, les que estan ubicades als Parcs, tant les grans, mitjanes o les petites”, ha explicat Elisabeth Jordà, presidenta de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya, I, també, saber com podem ajudar els emprenedors i saber com, entre tots els Parcs de Catalunya, millorar el desenvolupament social del territori”.

La trobada ha estat constituïda per representants del TecnoParc de Redessa de Reus, del Parc Científic de Barcelona, del Parc Tecnològic del Vallès, del Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès i del Parc Agrobiotech Lleida.

La presidenta de l’XPcat també ha aprofitat per explicar la rellevància dels Parcs com agents d’innovació, “són entorns on s’ajunten talent emprenedor, sobretot universitari. Són uns ecosistemes d’innovació indispensables pel nostre país”.

Una xarxa de connexió

L’XPcat és la xarxa que connecta tots els parcs científics i tecnològics de Catalunya que agrupa grans espais de producció, transferència, difusió i ús del coneixement i actua de punt de contacte entre la comunitat investigadora i la innovadora. En el seu sistema s’integren grups i centres de recerca universitaris, centres tecnològics, incubadores d’empreses, grans empreses amb els seus centres d’I+D associats, empreses focalitzades en la innovació i noves empreses basades en el coneixement.