La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida ha organitzat la 20a edició de l’International Wine Business Meetings, unes jornades d’intercanvi entre importadors i exportadors de vins i caves catalans i espanyols, desenvolupades del 22 al 26 de gener. En aquesta edició els països convidats han estat Bulgària, Croàcia, Estònia, Letònia, Lituània i Sèrbia.
Es tracta d’una activitat clarament consolidada, amb una molt bona acceptació del sector vinícola. En aquesta ocasió, han participat 24 cellers que aporten vins de diferents denominacions d’origen i que han mantingut contacte amb 11 importadors dels països esmentats anteriorment.
Mitjançant trobades organitzades en taules de reunions entre productors i compradors, s’efectuen tastos de vins i accions comercials. En aquest cas a les jornades han participat principalment cellers de les terres de Lleida, amb l’assistència de productors d’altres contrades del país.
Els actes s’han desenvolupat en l’espai Agrolivinglab del Parc Agrobiotech, un lloc que inicia la seva plena activitat operativa i que s’ofereix com un espai de col·laboració, creativitat i innovació. Es tracta d’una gran sala diàfana, amb suport de serveis adjacents, situada a la planta baixa de l’edifici Agrolivinglab, l’antiga capitania d’artilleria del Parc Agrobiotech. El Parc és l’entitat encarregada de la gestió de l’espai mitjançant l’acord assolit amb l’Ajuntament de Lleida, propietari de l’espai.
L’Agrolivinglab és un dels resultats del projecte Inno4agro, impulsat per l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida i el Parc Agrobiotech. L’objectiu d’aquest equipament és la potenciació dels intercanvis, i les relacions entre els actors de l’ecosistema recerca-innovació-transferència-empresa.
El disseny de l’espai permet pensar en una multifuncionalitat que pot donar un excel·lent servei al Parc i usuaris de l’ecosistema de recerca, tecnologia, innovació i empreses agroalimentàries de Lleida i arreu.