• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

L’exuberància vegetal de l’Arborètum a la primavera és el resultat del manteniment jardiner a l’hivern

8 de març de 2023

El director de l’Arborètum, Josep Antoni Conesa, explica la importància del manteniment del jardí botànic al llarg de l’any.

Les tasques de manteniment en un jardí botànic no s’aturen mai. Fins i tot durant l’hivern, quan l’activitat de les plantes està aturada o si més no alentida.
Certament, aquest és el temps adient per fer noves plantacions, propagar plantes a l’hivernacle, finalitzar les podes de manteniment i de formació, arranjar els camins i fer provatures perquè el reg funcioni a la perfecció. Les bombes impulsores han d’estar al cent per cent i la xarxa de reg sense fuites d’aigua.
Aquest hivern 2023 ha estat extraordinàriament sec i amb el sòl quasi sense saó fa imperiosa la necessitat de regar tan aviat com sigui possible. La millora de la temperatura activa les plantes i aquestes necessiten urgentment l’aportació d’aigua.
La desitjada floració de primavera i l’aspecte exuberant que adquiriran les plantes de l’Arborètum en les setmanes vinents dependran de totes aquestes feines prèvies. Són comeses de manteniment jardiner que el personal tècnic i de coordinació han programat i que excel·lentment són executades pels treballadors jardiners, durant un període que sense fer escarafalls es treballa en silenci i responsablement.