• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Lleidadrone robòtics a la Fira de sant Miquel 2022 amb el nou tractor robòtic amiga

19 de setembre de 2022
lleida dron

Lleida Drone, un dels Laboratoris TIC del Parc, comença una nova àrea basada en la robòtica orientada a l’agricultura i altres sectors.

Des de l’inici del grup l’any 2010 fins al 2022, 12 anys després, LleidaDrone ha desenvolupat dotzenes de projectes software des de la seva seu als Laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida i conjuntament amb les altres iniciatives que allà resideixen, com els grups de desenvolupadors de Google, la comunitat mundial Liquid Galaxy o el nostre spin Off P.E.R.A. que es dedica a temes en els quals apareixen els nous minúsculs satèl·lits espacials anomenats Cubesats, tendència coneguda com a NewSpace.

L’any 2022 Lleida Drone torna a fer un salt, i comença una nou àrea basada en la robòtica orientada a l’agricultura i altres sectors.

Per un costat LleidaDrone ha establert una col·laboració amb la startup radicada en el Silicon Valley Farm-ng. Aquesta empresa ha desenvolupat un tractor elèctric anomenat Amiga, i que està basat en programari obert. Això comporta múltiples beneficis per la indústria agrícola i altres, i beneficis per l’usuari final, com pels pagesos o ramaders, ja que amb un mínim coneixement les seves màquines podran fer tasques automatitzades.

L’Amiga amb diferents eines pel camp.

El fet de tenir una plataforma adaptable per part de l’agricultor, des de la mateixa estructura mecànica, fins a la seva plataforma de control, permetrà crear un ecosistema de fabricants d’accessoris pel camp, i de programadors, que podran desenvolupar aplicacions amb tecnologies actuals com són la visió per computador i la intel·ligència artificial, tot des d’un entorn assequible anomenat Python (el llenguatge de programació).Dins del nostre esperit de promoció, i per a potenciar la robòtica agrícola, sector bàsic a Lleida i al país, i de més importància cada dia, farem una activitat relacionada amb els desenvolupadors de software. Conjuntament amb Farm-ng, fabricant de l’Amiga, la Fira de Lleida, el Google Developers Group de Lleida i altres partners, serà una Hackathon que anomenarem Amiga Farm@thon, a on diversos grups de programadors seran formats per crear solucions programant la plataforma.

L’esdeveniment “Amiga Farm@thon” es durà a terme el dijous 29 a la Fira de Sant Miquel 2022. Més informació al peu d’aquest post.

Per altra banda, disposarem en primícia a Europa del primer tractor Amiga. Davant de l’habitual estand de LleidaDrone al pavelló 4 de Fira de Lleida tindrem una zona Amiga, a on el tractor serà mostrat i explicat diàriament, i a on també els programadors de l’Amiga Farm@thon podran provar les seves aplicacions.