• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Instal·lacions

Es desenvolupa al Turó de Gardeny, a l’antic quarter d’infanteria, a partir de l’escaire que dibuixen l’edifici del teatre, un plató de nova planta i el que hem anomenat edifici “T”. Està situat en un espai amable per als serveis complementaris que ofereix, especialment les zones d’aparcament i la circulació de vehicles; per l’entorn natural on està ubicat i pels complements de serveis com el castell templer, el futur restaurant, el viver d’empreses o les empreses de comunicacions que ja estan instal·lades al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

El MAGICAL es presenta com un complex obert pel que fa a les tasques que és capaç de desenvolupar. Tant en els espais com en la tecnologia s’ha procurat donar sortida a aquelles produccions que puguin sorgir tant de la iniciativa local com de la resta de la indústria audiovisual.

Podem acollir un projecte de cinematografia digital 4K complet, convencional o estereoscòpic, des de l’enregistrament fins la còpia final, passant per la postproducció i l’etalonatge de vídeo i amb producció de so en Dolby 7.1.

Oferim estàndards que s’han utilitzat en pel·lícules com Piratas del CaribeLa xarxa socialInside JobCheÀngels i dimonisBalada triste de trompeta o El secreto de tus ojos, entre altres, i aspirem a donar serveis a produccions d’aquesta envergadura. Aquesta configuració permet també una òptima producció de publicitat i, en especial, aquella que es vulgui destinar també al cinema. Un altre camp important, i en creixement, és el del cinema documental i científic, que pot trobar en el MAGICAL les eines més avançades i els acabats de la màxima qualitat.

La unitat d’efectes especials i animació ofereix suport a la realització de projectes d’animació convencional (posteriorment vectoritzada) i tridimensional. El programari més avançat de modelat, generació d’efectes i creació d’entorns virtuals només té com a límit el de l’operador. Es tracta d’aplicacions que poden resoldre des d’un modest bàner fins a una escena d’acció per a la pantalla gran. És la nostra intenció donar servei amb aquest equip a produccions d’animació, multimèdia, anuncis, capçaleres i continuïtat per televisió, complements d’efectes especials per cinema, tràilers i títols de crèdit, simulació de màquines i processos, interpretació geogràfica, astronòmica i patrimonial, simulació arquitectònica o urbanística i divulgació científica.

L’estudi de so també té una gran escalabilitat: disposa d’espais per enregistrar una locució o realitzar un doblatge, produir efectes de sala amb paviments diferents, enregistrar a l’estudi de 70 m, enregistrar so amb 24 canals disponibles des de cada plató o lloc on hi hagi una connexió ADSL, utilitzar els equips de so directe per a desplaçaments i, finalment, postproduir el so per a suports musicals o destinat a les sales de cinema. Diversos sistemes de monitorització permeten donar un servei específic a cada necessitat segons el suport o la destinació: la sonorització d’un reportatge o documental, un espot, un tràiler, la producció d’un grup musical o l’enregistrament de música per a un audiovisual, i la producció i postproducció de tot el so per a una pel·lícula, sèrie de televisió, tvmovie o preenregistrats.

Els platós disposen de zones d’aparcament per a unitats mòbils, de manera que la tipologia de producció per a televisió que es pot adequar és variada. En termes generals, tenim platós per fer concursos, magazins, petits xous, informatius, videoclips, ficció, esdeveniments teatrals o comercials i presentacions.

L’equipament multicàmera és adequat per a treballs destinats a la televisió en alta definició, però el resultat final es pot escalar per adequar-lo a la TDT convencional o els serveis d’streaming o servidors web. Es pot desenvolupar un programa amb diversos formats o oferir un directe a través de les connexions de fibra òptica disponibles. Molt adequat a productores amb encàrrecs d’estudi per televisió, productes multimèdia, webTV, maquetes de formats, presentacions industrials i comercials…

En la línia de fomentar la producció local, ens equipem amb una càmera compacta d’enregistrament estereoscòpic que permet la realització de produccions 3D amb uns costos molt assequibles. Adequada per a la producció de documentals i vídeo industrial sofisticat.