• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

“Master class” de panaderia al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida

1 de març de 2022

Es tracta de jornades de formació en noves tendències alimentàries del sector forner, organitzades pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida

Lleida, 1 de març de 2022 – Avui, al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, s’ha dut a terme la segona part de la jornada de formació “Demostració de pans fets en fermentació controlada i fred” que es va iniciar el dilluns 28 de febrer, en mans d’Àngel Zamora, formador de la Baking School Barcelona Sabadell i copropietari del Forn La Fogaina, guardonada amb el primer premi en la Fira Orígens 2021 en la categoria de Coca de Forner.

A l’acte hi han assistit Maryama Sall, regidora de les Persones, Comunitat i Agenda 2030 de l’Ajuntament de Lleida i membre del Consell d’Administració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Carlos Gibert, vicepresident del patronat de promoció econòmica de la Diputació de Lleida; Olga Marín, vicerectora de recerca i transferència de la Universitat de Lleida; Pilar Marqués, presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, membre de la mateixa entitat, i Miquel Aran, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Durant la jornada formativa, adreçada a professionals del sector forner, s’han realitzat una desena de pans, com la baguet tradició, la baguet rústica, espelta integral amb llavors, o la focaccia, entre d’altres. Aquest curs es tracta d’una formació mensual que organitza, periòdicament, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida amb un conductor expert en el sector i que es duen a terme a l’aula del Gremi de Forners del Parc Científic, inaugurada l’any 2019.

La propera jornada tindrà lloc el dia 29 de març i serà en mans de Lluís Costa, divulgador, creador i enamorat de la bona brioixeria i guanyador del premi al millor croissant d’Espanya.

També, cal destacar tres iniciatives que, des del Gremi de les Terres de Lleida, s’estan duent a terme per promocionar els productes lleidatans arreu del territori català. Es tracta del Piriponent, el denominat pa lleidatà; les coques de recapte, tradicionals de les Terres de Lleida, i els tasts de pa.

gremi forners
gremi forners