• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Més d’11.000 persones han visitat l’Arborètum durant l’any 2023

29 de gener de 2024

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida ha rebut aquest passat 2023 una xifra rècord de visitants. Han estat un total d’11.380 persones, la qual cosa el converteix en un dels espais més visitats de la ciutat de Lleida. Aquesta xifra supera en quasi 500 persones l’assolida l’any 2021, que fou la més alta fins ara.

Els mesos en els quals s’han enregistrat més visites han estat el mes de maig, amb quasi 2000 persones, seguit de l’abril amb més de 1.700. Els mesos d’octubre i novembre, han rebut 1.400 visitants respectivament. D’altra banda, els mesos que s’han rebut menys visites corresponen al gener i al juliol. Aquest passat 2023 els visitants també han preferit visitar el Jardí en horari de matí, així l’han triat el 67% dels visitants.

És la xifra més alta des de l’any 2014 quan es van organitzar les visites guiades.

El major nombre de visites coincideix amb la temporada que concentra la gran part de les visites escolars i educatives, és a dir la primavera i la tardor. Són aquestes estacions de l’any quan el visitant pot gaudir de la millor estètica i bellesa del jardí, èpoques que coincideixen amb la floració i el canvi de color de les fulles de les espècies caducifòlies.

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida és un espai únic de gairebé 7 hectàrees propietat del Parc Agrobiotech Lleida, on es pot trobar una àmplia col·lecció de plantes vives. Actualment, hi ha més de set-centes espècies, principalment d’arbres i arbusts, ordenats segons el bioma de la Terra on viuen.