• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

“Mobilitzem-nos, món rural” un nou seminari de la Fundació Privada Horitzons 2050

27 de novembre de 2023

La Fundació Privada Horitzons 2050 va patrocinar i organitzar el seminari “Mobilitzem-nos, món rural” sota el lema “Noves ruralitats per als territoris històrics”, unes jornades que es van desenvolupar els dies 17 i 18 de novembre a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) a Lleida i a Torrebesses de forma respectiva. L’objectiu del seminari és plantejar possibles estratègies orientades a noves territorialitats.

En aquesta trobada, diversos professionals del sector han aportat la seva visió sobre els desequilibris territorials, la distribució poblacional i l’enfocament cap al plantejament d’estratègies orientades cap a noves ruralitats.

El gerent del Parc Agrobiotech Lleida, Miquel Arán, va participar fent una ponència i en una taula rodona sobre “El Sòl Rural: noves possibilitats a partir de l’agroecologia”. En el decurs de les dues jornades hi va haver aportacions de professionals de diferents administracions com del sector universitari, cooperatiu, social, especialistes en urbanisme, desenvolupadors de noves experiències al món rural i aportacions del món de la cultura i noves ruralitats. El dia 18 es va realitzar un circuit a la zona de Torrebesses on es van presentar diversos casos de nous desenvolupaments innovadors al món rural explicats sobre la realitat fisiogràfica del Segrià-Sud, una zona sotmesa a profundes transformacions.

Les jornades han comptat amb la participació com a moderador i relator del Dr. Carles Llop, Catedràtic d’Urbanisme de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (Universitat Politècnica de Catalunya) i també han comptat amb la presència i participació del Sr. Antoni Gelonch, president de la Fundació Privada Horitzons 2050.