• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

EL PARC AGROBIOTECH LLEIDA ACOLLIRÀ EL CENTRE D’INNOVACIÓ DIGITAL DEL SECTOR AGROALIMENTARI I FORESTAL DE CATALUNYA

23 de març de 2023

EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DEL PARC AGROBIOTECH LLEIDA HA APROVAT LA POSADA EN MARXA DELS PROJECTES DEL CENTRE D’INNOVACIÓ DIGITAL DEL SECTOR AGROALIMENTARI I FORESTAL DE CATALUNYA (CIDAF CAT)

Aquest conveni ha estat signat pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i el mateix Parc.
Aquest centre esdevindrà un hub d’innovació que es convertirá en una eina estructural. Generarà oportunitats que permetin als agents implicats – en les cadenes de valor agroalimentàries i forestals, a escala regional – funcionar com a finestra física i virtual, afavorint les iniciatives i infraestructures existents i facilitar que disposin d’un entorn on poder co-definir i testejar solucions innovadores.


MORATÒRIA DE 25 ANYS PER A REFINANÇAR EL DEUTE DEL PARC AGROBIOTECH LLEIDA

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, han fet públic que l’Estat ha concedit una moratòria de 25 anys per tornar els crèdits que el Parc Agrobiotech Lleida tenia pendents de pagament. La moratòria afecta un total de 16,7 milions d’euros que es començarien a pagar l’any 2027.

D’aquesta manera, el Parc fa un pas endavant per a la seva viabilitat “que es trobava amenaçada pels deutes dels préstecs fundacionals” com ha explicat l’alcalde i president del Consorci del Parc, Miquel Pueyo. A partir d’aquest moment, “hi ha l’oportunitat de buscar finançaments que permetin retornar els préstecs, mentre es manté l’activitat i el projecte de futur del Parc”, ha destacat el rector i vicepresident del Consorci Parc, Jaume Puy.

A més, en aquesta línia de sanejament del Parc Agrobiotech Lleida, el passat mes de novembre es va fer l’anunci que els Pressupostos Generals de l’Estat incorporaven 7 milions d’euros pel Parc Agrobiotech Lleida a través de la Generalitat de Catalunya. L’alcalde Pueyo ha afegit que la notícia de la moratòria “insufla esperances pel futur del parc”, mentre, el rector ha insistit en què “tenir un parc avançat en innovació i en relació amb projectes de la Universitat de Lleida ha de ser un orgull per a la ciutat i el territori”.

SOBRE EL PARC

Més de 1400 persones i 90 empreses tenen la seva activitat al Parc Agrobiotech Lleida. El Parc és una de les principals plataformes científiques i tecnològiques del sector agroalimentari i de les TIC en l’àmbit català i estatal. Concentra una part important de les infraestructures de recerca de la Universitat de Lleida (UdL), especialment les relacionades amb el sector agroalimentari. De forma conjunta amb els recursos i serveis de R+D d’altres institucions i entitats, el Parc constitueix un pol d’excel·lència i innovació. El Parc acull en l’actualitat més de 90 empreses, principalment del sector TIC en les quals treballen més de 1400 persones en un espai format per 11 edificis.