• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
 • SEU ELECTRÒNICA

Next Generation EU: Presentació del PERTE Agroalimentari al Parc Agrobiotech

9 de juliol de 2024

El Parc Agrobiotech ha acollit una sessió informativa crucial sobre la segona convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) enfocat al sector agroalimentari, emmarcat dins del programa Next Generation EU.

El PERTE Agroalimentari constitueix un conjunt de mesures de suport públic destinades a impulsar el desenvolupament de la cadena alimentària. Aquestes mesures busquen introduir esquemes de col·laboració que permetin al sector afrontar els reptes dels pròxims anys, reforçant tot el sector agroalimentari i generant beneficis que s’estenguin més enllà de la indústria, impactant aspectes com la cultura, el paisatge, la gastronomia i la població de les zones rurals.

Jordi Carbonell, comissionat pel PERTE Agroalimentari, ens ha explicat l’objectiu principal del PERTE Agroalimentari, que és: millorar la traçabilitat, la seguretat, la sostenibilitat i la competitivitat del sector agroalimentari. Així com, afrontar el repte demogràfic. Per aconseguir-ho, s’han proposat tres eixos prioritaris:

Millora dels processos de producció de la indústria agroalimentària

 • Competitivitat: Digitalització com a mesura principal amb iniciatives d’automatització, sensorització, robòtica, intel·ligència artificial, entre d’altres. Dotació: 400 milions d’euros.
 • Sostenibilitat: Mesures d’estalvi energètic, instal·lacions d’energia renovable, gestió ambiental conjunta, i més.
 • Traçabilitat i seguretat alimentària: Elaboració del Pla Integral de Traçabilitat i Seguretat Alimentària (PITSA).

Digitalització per a agricultors, ramaders, cooperatives, pimes i altres negocis del sector

 • Dotació: 454,35 milions d’euros, incloent-hi els 275 milions d’euros del Kit Digital per al sector.

Suport a la innovació i recerca per a un sector agroalimentari competitiu

 • Actuacions de suport als centres de recerca i transferència de resultats al sector. Dotació: 148,56 milions d’euros.

L’objectiu d’aquest acte ha estat informar a les empreses del sector agroalimentari sobre les oportunitats d’ajuts disponibles en el marc del PERTE Agroalimentari i com aquests poden contribuir al desenvolupament econòmic i tecnològic del sector. A més, els assistents han tingut l’oportunitat de reunir-se amb els tècnics de l’Oficina Next Generation per rebre assessorament personalitzat sobre com aplicar a aquests ajuts.