• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Olga Martín és premiada per l’Associació Internacional d’Enginyeria i Alimentació

29 de juny de 2023

La vicerectora de la Universitat de Lleida (UdL) i membre del Consell d’Administració del Parc Agrobiotech Lleida ha estat la primera espanyola a rebre aquest reconeixement per tota la seva trajectòria.

La vicerectora de la UdL i també catedràtica de Tecnologia d’Aliments ha estat distingida per la International Association for Engineering and Food-IAEF (Associació Internacional per a l’Enginyeria i l’Alimentació), amb el premi Life Time Achivement. De tal manera, la membre del Consell d’Administració del Parc Agrobiotech, s’ha convertit en la primera persona de l’Estat espanyol en ser premiada per aquesta associació i de les poques dones que han rebut aquest guardó.

Martín va rebre aquest reconeixent, juntament amb set persones més, durant el 12è Congrés internacional d’Enginyeria i Alimentació de l’AIEF, celebrat a Nantes (França) la setmana passada.

La IAEF és un organisme mundial on hi estan representades les associacions professionals d’enginyeria dels aliments de diferents països, entre elles la Societat Espanyola d’Enginyeria d’Aliments, de la qual Martín n’és la presidenta. Les persones premiades per l’associació han d’haver estat nominades per unanimitat o per la majoria de membres de la IAEF i haver assolit o haver contribuït de manera destacada en el camp de l’enginyeria dels aliments, en àmbits com ara les publicacions científiques, patents o haver obtingut premis nacionals i internacionals.

Olga Martín es va convertir al 2016 en la primer dona espanyola a formar part de la International Union of Food Science and Technology-IUFoST. L’any anterior havia estat escollida com a membre de l’Institut de Tecnologia d’Aliments dels Estats Units (IFT). Ha estat professora a la UdL des de 1992, va ser seleccionada en la primera convocatòria del Programa ICREA Acadèmia de la Generalitat de Catalunya que reconeix l’excel·lència en la recerca i la capacitat de lideratge i al 2018 el Govern català li va atorgar la Medalla Narcís Monturiol, en reconeixement a la seva contribució al desenvolupament de la ciència i la tecnologia. Les seves investigacions se centren en el desenvolupament de nous productes alimentaris segurs i saludables mitjançant l’aplicació de noves tècniques.