• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Potenciem el canvi en la tecnologia de l’alimentació
BIOECONOMIA ÉS INDUSTRIALITZACIÓ

20 de març de 2024

Catalunya avança en la indústria agroalimentària amb la nova planta de proteïnes alternatives

La Generalitat de Catalunya ha iniciat la recerca d’inversors per establir una nova planta al Segrià destinada al suport de l’indústria de les proteïnes alternatives. Amb una inversió inicial de 25 milions d’euros, aquest projecte s’inscriu dins del marc del BioHubCat, situat al Parc AgrobioTech de Lleida, i pretén minimitzar els riscos empresarials durant les etapes crítiques de desenvolupament de nous productes.

La planta facilitarà l’escalat de producció d’aliments basats en proteïnes vegetals, amb la intenció d’accelerar l’entrada de nous productes al mercat. El sector de la bioeconomia, que a Catalunya ja va captar inversions per 226 milions d’euros l’any 2023, es veu com una àrea de creixement exponencial, prioritza la innovació, la sostenibilitat i rendiments a llarg termini.

El secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus, Miquel Puig, destaca que aquest enfocament “posiciona Catalunya com un actor fonamental en la revolució de les proteïnes alternatives”. A més, es cerca complementar el 51% d’inversió privada per a la gestió conjunta de la instal·lació.

El projecte també fomenta un ecosistema de col·laboració entre empreses, facilitant la validació i l’escala de les innovacions. Víctor Falguera, coordinador general de BioHubCat, afirma que aquesta iniciativa es dedica a “facilitar el creixement de les empreses” en el sector.

Finalment, s’espera que la planta actui com a catalitzador dels avanços en les opcions d’alimentació sostenible i reforci el lideratge de Catalunya en el mercat d’origen vegetal, contribuint a la diversificació econòmica de la regió del Segrià i reforçant el seu posicionament dins el sector agroalimentari.