• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Promix i Ilerfred, guardonats al 3r Premi Santander Alumni UdL a l’Emprenedoria i l’Ocupació

29 de desembre de 2023

Dos projectes empresarials, un de l’startup creada per graduats de la Universitat de Lleida (UdL) Promix, i un altre d’Ilerfred (Industrial Leridana del Frío SL), van ser els guanyadors de la tercera edició dels Premis Santander Alumni UdL a l’Emprenedoria i l’Ocupació en les categories Idea i Fet, respectivament. El lliurament dels guardons, dotats amb un total de 8.000 euros, va tenir lloc el 21 de desembre al Saló Víctor Siurana del Rectorat, presidit pel rector de la UdL, Jaume Puy.

El gerent del Parc Agrobiotech Lleida, Miquel Aran, va formar part del jurat en la categoria Fet de forma conjunta amb representants d’Alumni, la UdL, Banco Santander i PIMEC.

El projecte de Promix, guanyador de la categoria Idea dotat amb 4.000 euros en dos pagaments, consisteix en una barra automàtica de begudes destinada a mercats de gran consum i esdeveniments multitudinaris (festivals de música, concerts o discoteques de gran aforament) mitjançant el lloguer de màquines dispensadores d’alta capacitat. Són sis punts de venda on el client fa la compra a través d’una pantalla tàctil digital, selecciona la beguda que vol consumir i realitza el pagament amb una polsera NFC. El seu ús redueix les cues, els costos de personal i les despeses de gestió.

El premi en la categoria Fet, dotat amb 4.000 euros més, va ser pel Mòdul Green, d’IlerfredIndustrial Leridana del Frío SL. Es tracta d’un complement al programari Isvcad desenvolupat per aquesta empresa lleidatana que habilita la conversió de l’energia excedent procedent de fonts renovables (generalment, plaques fotovoltaiques o molins de vent) en forma d’energia tèrmica. Aquesta conversió es duu a terme mitjançant la capacitat d’autoregulació de les instal·lacions frigorífiques en funció dels productes emmagatzemats i les seves característiques. El mòdul Green permet als seus usuaris minimitzar el consum d’energia procedent de la xarxa elèctrica convencional i optimitzar l’eficiència de producció del sistema d’energia renovable, la qual cosa comporta una reducció dels costos associats al consum energètic i, simultàniament, disminueix les emissions de gasos contaminants amb efecte d’hivernacle.