• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

SEGONA SESSIÓ DE BREAKFAST4INNO: BESSONS DIGITALS EN GRANGES

10 de maig de 2024

Aquest dijous s’ha celebrat al Parc Agrobiotech la segona jornada del cicle ”esmorzars de la innovació”, un esdeveniment innovador organitzat conjuntament amb Agrotecnio que va atreure professionals de la recerca i la indústria interessats en les últimes tendències del sector agroalimentari.

El focus d’aquesta jornada va ser la revolucionària integració de tecnologies digitals a la indústria porcina a través dels anomenats bessons digitals. Aquests representen una rèplica virtual exacta d’instal·lacions o productes a la que s’incorporen dades en temps real mitjançant sensors i altres dispositius tecnològics, permetent la detecció anticipada de problemes i la resolució més eficient d’aquests, contribuint així, a millorar l’ús d’energia, simplificant les tasques de manteniment i minimitzant les despeses.

En el marc d’aquesta trobada, José Ángel Fernández, enginyer informàtic i CIO d’Opp Group, i Joan del Sol Queralt, enginyer agrònom i soci fundador de Prodes Gestión de Obras, van presentar el projecte “FarmTwin”. Una iniciativa que pretén revolucionar la gestió d’actius i el control mediambiental en granges porcines mitjançant la implementació de modes predictius i eines de gestió innovadores.

Es va destacar que FarmTwin busca l’eficiència en tots els aspectes de la producció porcina, subratllant que l’ús d’aquesta tecnologia pot significar un estalvi substancial en l’alimentació dels animals, millorant-ne els resultats genètics i alhora suposant un impacte econòmic significatiu per a les empreses del sector. A més, els ponents van assegurar que, la introducció dels bessons digitals a les granges impulsa un nou model de producció més eficient, i això farà que els llocs de treball siguin més atractius.

Amb aquest segon Breakfast4inno, el Parc Agrobiotech de Lleida i Agrotecnio reafirmen el seu compromís amb la innovació i l’exploració de noves tecnologies en el camp agroalimentari. Ha servit com a fòrum per a la transferència de coneixement i l’exploració de noves possibilitats en el sector porcí català, establint FarmTwin com a referent en la convergència entre agricultura i tecnologia.

Els Breakfast4inno continuaran la resta de l’any. La propera sessió, prevista el 6 de juny, abordarà el potencial de les plantes creades amb noves tècniques genòmiques reduir la necessitat de fertilitzants i pesticides.