• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

S’INAUGURA EL SEGON ESPAI BONSAI DE CATALUNYA A L’ARBORÈTUM DE LLEIDA

3 d’abril de 2023

Aquesta nova instal·lació suposa una aposta per la biodiversitat, l’educació i la cultura del territori

Lleida, 1 d’abril de 2023 – L’Espai Bonsai ha obert les portes aquest dissabte, 1 d’abril a l’Arborètum. Aquesta nova instal·lació suposa una aposta per la biodiversitat del territori en l’àmbit cultural, social, educativa i de participació.

És el primer Espai Bonsai al territori de Lleida i el segon a Catalunya. Aquest espai és de caràcter interdisciplinari; i per això permetrà oferir un ampli ventall de possibilitats educatives. Amb un pla de formació i participació social molt complet, s’han preparat visites guiades escolars, tallers, cursos i jornades amb els bonsais com a temàtica central. Una de les activitats més destacades que s’habilitarà en el marc d’aquest nou projecte és la possibilitat d’apadrinar un d’aquests arbres en miniatura.

La voluntat d’aquesta proposta és donar a conèixer una especialitat de la jardineria com és la cura dels bonsais i establir el primer museu de Lleida amb aquests exemplars. També es té el propòsit d’esdevenir un punt de referència d’activitats per aquelles persones que tenen curiositat per aquesta pràctica, d’origen xinesa, així com convertir-se en un espai d’ús comunitari i de col·laboració per les diferents entitats de la ciutat que ja hi treballen.

Vessants tractats en el nou espai botànic

L’Educativa que permetrà mostrar aquest tipus de jardineria als diversos col·lectius de la ciutat.

La Cultural que es dedicarà a aprofundir en la cultura, la història i l’origen de la cultura del món del bonsai.

La Social perquè crearà un nou punt de referència per al desenvolupament d’activitats culturals, i alhora, generarà la possibilitat de participar a determinats col·lectius específics en la seva cura, manteniment i explotació.

La Participativa que permetrà establir una col·laboració entre diferents institucions, siguin públiques o privades.

La inauguració va comptar amb la participació i assistència del regidor d´Ocupació, David Melé; el 1r tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Antoni Postius; la regidora de les Persones, comunitat i agenda 2030, Mariama Sall; el Cònsol General del  Japó a Barcelona, Sato Yasushi; l’Alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i el President de la Diputació de Lleida,  Joan Talarn. La presentació va ser de la mà del Conservador espai, Gerard Curcó i la Coordinadora Arborètum de l’IMO Meritxell Mor.