Aquest dijous el Parc Agrobiotech ha estat l’escenari d’un esdeveniment clau per a professionals del sector agrícola: la tercera sessió dels “esmorzars de la innovació”.
Amb la participació de Teresa Capell Capell, investigadora del grup Agrotecnio de biotecnologia vegetal aplicada, i Marc Fontquerna Camarasa, enginyer agrònom, s’ha discutit el futur de la producció d’arròs i la implementació de les Noves Tècniques Genòmiques.
Aquesta sessió ha girat entorn els desafiaments actuals en la producció d’arròs, especialment en combatre la piricularia, una malaltia que causa pèrdues significatives en la producció d’arròs a escala mundial. El suport recent del Parlament Europeu a aquestes tècniques obre noves possibilitats per a cultius resistents a les plagues, la sequera i altres condicions adverses, una aportació crítica quan es considera que, aquesta malaltia, afecta el 30% de la producció mundial d’arròs.
El grup de Biotecnologia Vegetal Aplicada d’Agrotecnio i la Universitat de Lleida, liderat per Paul Christou i Teresa Capell, fa dècades que treballa en el desenvolupament d’una varietat d’arròs bomba resistent a la malaltia. Aquesta recerca, desactiva els determinats gens que el fong que provoca la malaltia identifica per infectar la planta, d’aquesta manera, la malaltia no pot identificar-la i, per tant, no pot infectar-la.
Els Breakfast4inno continuaran mensualment durant el 2024, i la pròxima sessió tindrà lloc el dia 11 de juliol sota el títol “Sistemes de cultiu innovadors en lleguminoses de gra”.