• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
 • SEU ELECTRÒNICA

TROBADA D’ÀREES DIGITALS AL PARC AGROBIOTECH DE LLEIDA

10 de juliol de 2024

L’Auditori Joan Oró del Parc Agrobiotech, ha estat l’escenari d’un acte que ha reunit les Àrees Digitals de tot Catalunya. Aquesta iniciativa, impulsada per la Generalitat de Catalunya i inclosa en l’Estratègia d’Innovació Social i Digital Territorial, compta amb el suport de la Fundació i2CAT i Mobile World Capital Barcelona.

Les Àrees Digitals es conceben com espais per a la difusió i promoció de les Tecnologies Digitals Avançades (TDA) en l’àmbit territorial, utilitzant una metodologia que fomenta la col·laboració entre diversos actors de la quàdruple hèlix (administracions, acadèmia, sector privat i comunitat). Aquests espais tenen com a objectiu dinamitzar l’economia i retenir talent, especialment en entorns rurals on la connectivitat digital és un desafiament. La iniciativa pretén generar nous projectes d’innovació i fomentar la inversió en recerca i desenvolupament a tot el territori català. No només fomenten la col·laboració i la innovació, sinó que també juguen un paper crucial en la millora de la connectivitat i la qualitat de vida en zones rurals, assegurant que Catalunya pugui aprofitar al màxim les oportunitats que ofereixen les tecnologies digitals avançades.

Durant la jornada, es van presentar els avenços de diversos pilots tecnològics desenvolupats al territori. Entre ells, es va destacar el pilot 5G Rural a Albatàrrec, que ha connectat el primer camp de nectarines amb 5G a tot Espanya, optimitzant processos clau com la poda.  

Ha estat una jornada clau per al futur tecnològic de Catalunya i ha servit per donar a conèixer les iniciatives tecnològiques impulsades al territori i destacar la importància de Lleida com uns dels epicentres d’innovació tecnològica del país. Ha demostrat la voluntat de la regió de mantenir-se a l’avantguarda de la tecnologia i la innovació.