• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Trobada de Treball al Parc Agrobiotech organitzada per RETA: Impuls al Relleu Generacional Agrari

3 de maig de 2024

Des del Parc Agrobiotech de Lleida hem sigut l’escenari de la trobada els darrers dies 25 i 26 d’abril, on l’Associació Xarxa d’Espais Test Agraris (RETA) va celebrar la Trobada de Treball. Amb una destacada pluralitat de participants i una agenda plena de sessions de treball, l’esdeveniment va ser un hit per al sector agrari.

Durant dos dies, representants de diverses entitats i sectors es van reunir per discutir el paper vital dels espais test agraris en la regeneració social agrària i el foment del relleu generacional. La sessió oberta del primer dia va atraure 64 persones interessades a explorar com aquests espais poden facilitar la transició cap a una agricultura més jove i sostenible.

El diàleg sobre el valor estratègic dels espais test agraris i la seva integració en les polítiques de suport al relleu generacional va ser enriquit per la participació de destacats experts i representants institucionals a escala nacional i regional.

Va destacar la presentació d’experiències pràctiques d’espais test agraris de diferents regions, oferint una visió completa dels reptes i estratègies per al seu desenvolupament. La jornada va concloure amb una crida a l’acció, amb la Fundació Daniel i Nina Carasso anunciant una propera convocatòria de finançament en suport a aquests projectes.

El segon dia es va centrar en sessions internes, on es van abordar temes crucials com el suport legal i la comunicació de la RETA. Gràcies a la col·laboració activa de les entitats presents, es van delinear estratègies per superar obstacles i enfortir la xarxa d’espais test agraris.

La trobada va acabar amb una reflexió sobre els assoliments aconseguits i els reptes futurs. Amb un esperit de col·laboració i determinació, la RETA es prepara per continuar teixint aliances, créixer i obrir nous camins cap a una agricultura més dinàmica i sostenible.