• presentació

     Les dades, la funció i les característiques del Parc

     Els órgans de govern i de gestió

     La nostra aposta

     Un recorregut per un espai únic

     Una ubicació estratègica

     Nova marca

 • PROJECTES
 • EMPRESES
    • Per estar al dia de l’actualitat del Parc

     Estigues a l’última del que fan les empreses del Parc

     Les activitats i accions del Parc

 • SEU ELECTRÒNICA

Universitats de Moldàvia, Ucraïna, Polònia i Bulgària exploren la formació dual a la UdL amb una visita al Parc Agrobiotech

15 de març de 2024

El passat dilluns 11 de març, el Parc Agrobiotech va rebre la visita d’una delegació internacional en el marc del projecte Erasmus+ “DUAL HIGHER EDUCATION IN MOLDOVA AND UKRAINE – COOPERA”. Aquest projecte, que compta amb la participació activa de la Universitat de Lleida (UdL) com a entitat experta en formació dual a Europa, ha portat a terme una jornada de gran importància per a l’avenç de l’educació dual a nivell internacional.

La delegació estava formada per representants d’universitats de Moldàvia, Ucraïna, Polònia i Bulgària, els quals han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà les instal·lacions i les activitats que es duen a terme al Parc Agrobiotech. Aquesta visita respon a la necessitat d’establir vincles sòlids amb el teixit empresarial i els centres d’innovació per enfortir els programes de formació dual, essencials per al desenvolupament de professionals altament qualificats i adaptats a les necessitats del mercat laboral actual.

El Parc Agrobiotech, reconegut per la seva col·laboració estreta amb la UdL, és un hub d’innovació que acull empreses i centres compromesos amb el model formatiu dual. Durant la visita, els participants van tenir l’oportunitat de rebre informació detallada sobre les activitats del parc, així com sobre la naturalesa de les relacions que manté amb la UdL, demostrant així el paper clau que juga en la promoció de la innovació i la transferència de coneixement entre l’acadèmia i el sector empresarial.

La jornada va incloure també visites a Eurecat, el centre tecnològic de Catalunya, i al Fruitcentre, destacant la importància de la investigació aplicada i la col·laboració intersectorial en el marc de la formació dual. Aquestes visites han permès als participants comprendre millor com la integració entre empreses, centres tecnològics i institucions educatives pot fomentar l’excel·lència en la formació i la investigació, així com impulsar el desenvolupament econòmic i social de les regions implicades.

El projecte “DUAL HIGHER EDUCATION IN MOLDOVA AND UKRAINE – COOPERA” segueix avançant amb l’objectiu de consolidar i expandir la formació dual a Europa, reconeixent la seva importància per a l’adaptació de l’educació superior a les dinàmiques canviants del mercat de treball. La visita al Parc Agrobiotech ha marcat un pas important en aquest camí cap a la col·laboració internacional i l’intercanvi de coneixements en l’àmbit de la formació dual.